U ŠIBENIK STIŽE NOVI POLUMARATON – VIKEND DOGAĐAJ UKLJUČUJE KONCERTE GIBONNIJA, T.B.F.a I POLUMARATON „4 TVRĐAVE“

Uskoro nam u Šibenik stiže novi polumaraton pod nazivom 4 Tvrđave! Zadnji vikend u svibnju bit će rezerviran za koncerte i utrke, a već sad se zna kako će 27. svibnja nastupiti Gibonni, 28. svibnja TBF, a 29. je rezerviran za polumaraton. Specifičnost maratona je svakako što se trči pored sve četiri šibenske tvrđave.

Ideja je da Polumaraton „4 tvrđave“ zaživi kao redovna godišnja manifestacija koja će u Šibenik privlačiti veliki broj domaćih i stranih gostiju, zaljubljenika u trčanje i sport, a samim građanima Šibenika pružiti dodatne sadržaje te ih uputiti na sportske aktivnosti“, rekao je Dejan Pavković u ime udruge Frka.

Glavni događaj manifestacije je dakle nedjeljni Polumaraton „4 tvrđave“ – međunarodna atletska utrka na 21.098m sa startom i ciljem na šibenskoj rivi, te stazom koja obuhvaća sve 4 šibenske tvrđave – staza je koncipirana tako da spaja sve 4 tvrđave, a završetak utrke – uspon na tvrđave Barone i Sveti Mihovil najzahtjevniji je dio utrke. „Start utrke je u 9:00 sati u nedjelju, 29. svibnja 2022. Svima kojima je polumaraton preveliki izazov ili imaju drugačije planove, namijenjena je utrka na 5km. Šibenska riva i Trg Pavla Šubića idealna su polazna i završna točka. U subotu imamo dječje trke, a na rivi će se održati i „Pivska milja“ – popularna utrka na 1.609,4m (milja) uz ispijanje piva po standardnim pravilima pivske milje “, kaže nam Robert Franjković, direktor utrke.

Na šibenskom polumaratonu „4 tvrđave“ smiju nastupiti svi koji na dan utrke imaju navršenih 16 godina. Mjerenje vremena je elektronsko uz korištenje čipova te će svi rezultati biti objavljeni neposredno po završetku utrke na stranici www.utrka.com i službenoj stranici utrke. Svi natjecatelji imat će neto (čip start) i bruto vrijeme (vrijeme od starterovog znaka za početak utrke do ulaska natjecatelja u cilj). Kao službeni poredak uzima se bruto vrijeme natjecatelja sukladno pravilima World Athletics (Svjetske atletske federacije).

Prijave su otvorene do 15.05.2022., a prijaviti se možete ovdje, a sve informacije o utrci pronađite na našim službenim stranicama:

4tvrdjave.hr