O utrci

Sportsko-kulturna manifestacija koja se odvija kroz cijeli vikend, počevši od podjele startnih brojeva i koncerta iznimnog glazbenog umjetnika Gibonnija u petak 27.05.2021. na Tvrđavi Svetog Mihovila. Središnji dnevni događaj sljedećeg dana, subote 28.05. su dječje utrke za naše najmlađe, a večernji program rezerviran je za koncert popularne grupe TBF. Da bi subota bila još opuštenija i zabavnija, na rivi će se održati i „Pivska milja” – popularna utrka na 1.609,4m (milja) uz ispijanje piva po standardnim pravilima pivske milje.

Glavni događaj manifestacije jest nedjeljni Polumaraton 4 tvrđave – međunarodna atletska utrka na 21.098m sa startom i ciljem na šibenskoj rivi, te stazom koja obuhvaća sve 4 šibenske tvrđave – staza je koncipirana tako da spaja sve 4 tvrđave, od kojih je jedna UNESCO spomenik – Tvrđava sv. Nikole i nalazi se u zaštićenom prirodnom području značajnog krajobraza Kanal-Luka u Šibeniku., a Završetak utrke – uspon na tvrđave Barone i Sveti Mihovil najzahtjevniji je dio utrke. Start utrke je u 9:00 sati u nedjelju, 29. svibnja 2022. Svima kojima je polumaraton preveliki izazov ili imaju drugačije planove, namijenjena je utrka na 5km. Šibenska riva i Trg Pavla Šubića idealna su polazna i završna točka.

Ideja je da Polumaraton 4 šibenske tvrđave zaživi kao redovna godišnja manifestacija koja će u Šibenik privlačiti veliki broj domaćih i stranih gostiju, zaljubljenika u trčanje i sport, a samim građanima Šibenika pružiti će dodatne sadržaje te ih uputiti na sportske aktivnosti.

Trk na prijavu!

Nastupiti mogu svi zdravi natjecatelji i svi trče na osobnu odgovornost. Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Organizator je osigurao medicinsku zaštitu sukladno pravilima održavanja cestovnih atletskih utrka.

Na polumaratonu smiju nastupiti svi koji na dan utrke imaju navršenih 16 godina. Osobe mlađe od 16 godina, a koje na dan utrke imaju najmanje 14 godina smiju nastupiti uz odobrenje roditelja i liječnika sportske medicine. Osobe mlađe od 14 godine ne smiju nastupiti na utrci polumaratona. Prijavom na utrku natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti fotografije nastale za vrijeme, neposredno prije i poslije utrke za svoje interne potrebe i potrebe promocije događaja. Natjecatelj je suglasan da organizator smije koristiti njegove osobne podatke za internu komunikaciju i u promocijske svrhe organizatora.

Okrjepa je osigurana za vrijeme utrke sukladno pravilima cestovnih utrka te je uzimanje iste dozvoljeno isključivo na za to predviđenim pozicijama i u ciljnom prostoru. U ciljnom prostoru osigurana je i dodatna okrjepa. Mjerenje vremena je elektronsko uz korištenje čipova te će svi rezultati biti objavljeni neposredno po završetku utrke na stranici www.utrka.com i službenoj stranici utrke. Svi natjecatelji imat će neto (čip start) i bruto vrijeme (vrijeme od starterovog znaka za početak utrke do ulaska natjecatelja u cilj). Kao službeni poredak uzima se bruto vrijeme natjecatelja sukladno pravilima World Athletics (Svjetske atletske federacije).